назад

13988626 290892467941123 721932046 n

Фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги черговий раз надали адресну правову допомогу за місцем проживання особі з обмеженими фізичними можливостями.

Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юрій Франків та головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Надія Кучер відвідали мешканку міста Тернополя, яка звернулася до місцевого центру із письмовою заявою про надання правової допомоги. Безоплатна правова допомога надавалася фахівцями місцевого центру за місцем проживання заявниці, оскільки остання не в змозі фізично самостійно прибути до центру. Заявниця проживає спільно із своїм сином інвалідом з дитинства. Працівники місцевого центру надали обширну консультацію стосовно проблеми, яка виникла у громадянки, а саме з приводу узаконення встановленого індивідуального опалення у житловій квартирі багатоповерхового будинку.

Так, за результатами вивчення отриманих документів встановлено відсутність погодження проекту організацією, яка контролює газопостачання. З метою усунення даного недоліку, необхідно готовий проект для погодження передати в організацію, контролюючу газопостачання що знаходиться за адресою м. Тернопіль, вул. Чернівецька, 54, кабінет № 306. Узгодження проекту займає від семи до ста днів – це залежить від обсягу та складності документа. До проекту додаються наступні матеріали, що стосуються приладу опалення:

  • експертиза про відповідність котла вимогам, які необхідні для забезпечення нормальної експлуатації і безпеки;
  • технічний паспорт приладу;.
  • сертифікати відповідності технічним та санітарно-гігієнічним вимогам;.
  • експлуатаційні інструкції.

Всі документи, зазначені в переліку, оформляються виробником та в обов’язковому порядку повинні супроводжувати будь-який виріб такого типу. Вони передаються продавцем покупцю при придбанні приладу – на це варто звертати особливу увагу.

Для врегулювання відносин з приватним підприємцем, який здійснював монтаж індивідуального опалення та документальний супровід особа маєте право звернутись до суду у встановленому законом порядку.

Окрім цього заявнику повідомлено, хто може звертатись за вторинною правовою допомогою, які потрібно для цього зібрати документи. В даному випадку звернення про надання безоплатного адвоката повинен подавати її син, так як він являється власником квартири і по закону має право на даний вид допомоги. Громадянин є інвалідом 1 групи, тому немає змоги самостійно звернутися до центру правової допомоги. У зв’язку із цим, заплановано здійснити ще один виїзд за місцем проживання даних громадян, для оформлення довіреності з метою представництва інтересів на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).