назад
22.11.18

Адресна правова допомога щодо призначення субсидії на тверде паливо

Драбівське БПД  адресна допомога119 грудня 2018 року з метою створення умов для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги літніх людей та осіб, які мають проблеми зі здоров’ям, фахівцями Драбівського бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання БВПД надано адресну правову допомогу жительці села Ашанівка Драбівського району, яка за станом здоров’я  не може з’явитися за отриманням юридичних послуг особисто.

Громадянці надано роз’яснення щодо призначення субсидії на тверде паливо. Повідомлено, що безповоротна грошова допомога Уряду на придбання твердого палива (вугілля, дров, брикет тощо) призначається виходячи з норми у дві тони на одне домогосподарство на рік і граничного показника вартості.

Субсидія на придбання твердого палива оформляється так само, як і звичайна житлова субсидія. Щоб її отримати, потрібно подати в місцевий орган соціального захисту довідку про склад сім’ї та розмір платежів, декларацію про доходи та заяву. В останній слід підкреслити поле зі словами «на придбання твердого палива та скрапленого газу».

Такою допомогою мають можливість скористатися ті сім’ї, які використовують для опалення виключно тверде паливо. Субсидія їм надається незалежно від площі житла і виплачується один раз на рік у готівковій формі на особовий рахунок у банку. Чим менший дохід родини, тим більший розмір урядової допомоги вона отримає.

Також пенсіонерку проінформовано про просвітницький проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» та надано інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів.