назад
24.09.18

Адресна правова допомога у Вінниці: для кого і як отримати?

adr1 3

Система безоплатної правової допомоги в Україні від початку свого існування була спрямованою на людину і її проблем. Саме тому у 2015 році місцеві центри правової допомоги почали надавати такий вид послуг, як адресна правова допомога, тобто юридична допомога «по виклику». Такий вид юридичних послуг надається тим, хто самотужки не в змозі прибути до центрів БПД.

Якщо хтось із Ваших рідних чи близьких чи знайомих потребує фахової юридичної консультації, проте через стан здоров’я не може прибути до юриста, держава створила механізм надання правової допомоги «на дому». Звертайтеся до Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29, тел.: (0432) 56-01-80.

Останнім часом кількість звернень за адресною допомогою до Вінницького місцевого центру з надання БВПД значно зросла. Усе більше літніх людей та осіб, які мають проблеми зі здоров’ям, телефонують і просять фахівця БПД прибути із візитом додому. За останні чотири місяці вінничани зверталися з різноманітними питаннями.

Протягом літнього періоду фахівці Вінницького місцевого центру допомогли вінничанам у питаннях спорів із сусідами щодо затоплення квартири, надали консультації про порядок посвідчення договору довічного утримання і дарування, про зняття з реєстрації місця проживання. Також кілька звернень вінничан стосувалися роз’яснень щодо доплат до пенсії як дитині війни. Фахівці центру складали заяви до Пенсійного фонду та представляли інтереси пенсіонерів у судах.

adr1 2

Юристи неодноразово представляли інтереси громадян у спорах з міськими комунальними службами у питаннях про стягнення заборгованостей за надані послуги.  Досить часто маломобільні групи населення звертаються до центру правової допомоги і з питаннями щодо оформлення документів, написання звернень, заяв, скарг та позовів до суду.

Зокрема, у червні фахівчиня центру Вікторія Очеретна здійснила візит до ветерана війни, який звернувся із питанням щодо надання йому вторинної правової допомоги – представляти його інтереси в суді як позивача. Пані Вікторія проконсультувала чоловіка та прийняла звернення й необхідні документи для призначення представника. Після врегулювання всіх процедурних моментів по вказаному зверненню було призначено юриста Олександра Левицького, який і представлятиме інтереси чоловіка в суді.

Ще одне телефонне звернення надійшло від мешканця Вінниці, який за станом здоров’я потребує постійного стороннього нагляду та не може з’явитися за наданням юридичних послуг особисто. Вінничанин потребував встановити факт належності правовстановлюючих документів. Виїзд до чоловіка здійснила фахівчиня Тетяна Глухманюк. Під час візиту хворому чоловіку надали правову консультацію та надали перелік документів, необхідних для отримання вторинної правової допомоги.

У липні фахівчиня Вінницького МЦ Вікторія Очеретна надала адресну правову допомогу мешканці Вінниці з інвалідністю 2 групи. Післа вивчення всіх документів, які надала жінка, її питанням зайнявся представник центру, аби допомогти з визнанням виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.adr1 1

Юристи системи безоплатної правової допомоги можуть «на дому» проконсультувати Вас з будь-якого правового питання та допомогти Вам заповнити чи написати юридичні документи.  Крім того, представники центру можуть у Вас вдома прийняти документи для призначення представника чи адвоката, якщо Ваше питання потрібно вирішувати в судовому порядку.

Якщо Ви проживаєте у Вінницькій області, то можете отримати адресну правову допомогу у кожному районі. Контакти центрів правової допомоги Вінницької області можна знайти на сайті http://vinnytsya.legalaid.gov.ua. Номер цілодобової  гарячої лінії 0 (800) 213 103 (безкоштовно з мобільних та стаціонарних).


banner facebook 330x106