назад

Адресна правова допомоги, мобільні пункти консультування, правничі семінари: як працюють бюро правової допомоги Рівненщини

gol

Активна комунікаційна робота «офісів-справедливості» в Острозькому, Гощанському, Здолбунівському та Корецькому районах продовжується. Фахівці бюро правової допомоги кожного дня проводять низку різних заходів для забезпечення доступу сільських жителів Рівненщини до безоплатної правової допомоги.

Також варто зазначити, що не кожен, хто проживає у населеному пункті, де працює бюро правової допомоги, у змозі самостійно до нього прийти. Тому працівниками відділів практикується і надання адресної допомоги. 

Так, 13 вересня до Острозького бюро правової допомоги звернулася жителька Острога, яка повідомила, що її матір є учасником бойових дій і потребує безоплатної правової допомоги для вирішення питання щодо виділення земельної ділянки. Жінка у зв’язку похилим віком не мала змоги особисто прибути до бюро для вирішення проблемного питання.

1

Детально з’ясувавши суть питання, керівник бюро Марія Жук виїхала до клієнта додому. Під час зустрічі працівник бюро роз’яснила жінці порядок отримання безоплатної правової допомоги, прийняла у неї звернення про надання безоплатної правової допомоги, а також вручила інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді буклетів про правові послуги, які можна отримати в Острозькому бюро правової допомоги.

Окрім того, у складі групи мобільного соціального офісу разом з представниками державної влади та місцевого самоврядування Марія Жук провела виїзні прийоми громадян до сіл Білашів та Грем’яче Острозького району, у ході яких місцеві жителі одночасно з соціальними послугами отримали юридичні консультації та роз’яснення з питань пенсійного забезпечення, соціальних допомог та земельних відносин.

Керівник Здолбунівського бюро правової допомоги Людмила Каштан разом із головою Здолбунівської райдержадміністрації провели виїзні прийоми громадян у Здовбиці та Білашів, під час яких селян проконсультували з питань соціального забезпечення, розподілу майна при розлученні, отриманні паїв тощо. Також Людмила Каштан взяла участь у правничому семінарі Здолбунівського районного центру зайнятості, під час якого безробітні мешканці району громадянам отримали роз’яснення з питань оформлення субсидій, порядку їх отримання та процедури оформлення документів.

А тим часом у Гощанському районі працівник місцевого бюро правової допомоги Вадим Гупалюк здійснив вуличне інформування серед місцевих жителів Гощанського району, під час якого надавав відповідну інформацію про роботу та послуги бюро.

3

Головний спеціаліст Корецького бюро правової допомоги Оксана Кречмаровська провела студентам першого курсу Корецького ВПУ лекцію-дискусію на тему «Цивільна, адміністративна, кримінальна відповідальність неповнолітніх та їхні права». Для молоді розповіли про основні положення Конвенції про права дитини, розкрили поняття цивільної, адміністративної та кримінальної відповідальності, та особливу увагу зосередили на дотриманні гарантій захисту особистих прав неповнолітніх у кримінальному провадженні.

2

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.