назад
03.08.18

Адвокат Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги допоміг неповнолітній отримати довідку внутрішньо переміщеної особи

    До Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин Ф., який діє в інтересах своєї неповнолітньої доньки Н., з проблемою, котра полягала в тому, що після виїзду з тимчасово окупованої території батьки Н. стали на облік внутрішньо переміщених осіб, однак їхню доньку на облік не поставили, що унеможливило реалізацію конституційних прав останньої.

    Неповнолітня Н., у зв’язку із відсутністю довідки внутрішньо переміщеної особи не мала змоги отримати паспорт громадянина України, що на момент звернення до Центру було вкрай важливим, оскільки закінчувався період навчання у загальноосвітньому закладі та виникла необхідність вступати до вищого навчального закладу.
    Громадянин Ф., в інтересах неповнолітньої доньки неодноразово, звертався до управління соціального захисту населення з метою врегулювання питання в досудовому порядку, однак отримував відмови у видачі довідки про взяття на облік.
    Броварським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги за поданими громадянином Ф., в інтересах неповнолітньої доньки Н. документами, прийнято рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та призначено адвоката Лукацьку Лілію Григорівну.
    Адвокат зустрілася з клієнтом, роз’яснила його права, вивчила суть питання, зібрала необхідну доказову базу і склала адміністративний позов про визнання протиправним рішення та зобов’язання вчинити певні дії.
    Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 03.07.2018 указаний адміністративний позов задоволено. Управління соціального захисту населення зобов’язано видати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи Н.
    При вирішенні справи судом були взяті до уваги зібрані адвокатом докази того, що батьки неповнолітньої Н. є внутрішньо переміщеними особами, які проживали разом, а тому відмова у видачі довідки внутрішньо переміщеної особи управлінням соціального захисту населення є неправомірною, а позовні вимоги підлягають задоволенню.