назад

Адвокат домоглася для своєї клієнтки виплати пенсії за віком, як матері інваліда з дитинства

rebenok-invalid-770x470До Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася мешканка Дніпровського району з питанням оскарження дій Управління Пенсійного Фонду України Дніпровського району щодо відмови призначення дострокової пенсії за віком.

  

       Дорученням № МЦ2-284 від 06.06.2017 року  жінці було призначено адвоката Олену Воронову, яка склала та подала позовну заяву до Ленінського районного суду м. Запоріжжя.

        Керуючись ст.107 КАС України, суд ухвалив відкрити провадження за адміністративним позовом мешканки Запоріжжя  до Правобережного об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинення дій та забов`язати відповідача надати суду всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення.

       Адвокатом Оленою Вороновою був складений перелік документів, які потрібно додати до заяви (копія свідоцтва про народження дітей, копія свідоцтво про смерть, копія трудової книжки, копія довідки про доходи, копія свідоцтва про шлюб архівна довідка ЗмР №03-05/3-14, ЗмР №03-05/3-13, де підтверджувалась наявність трудового стажу строком 15 років, копія фіскального чеку ЗД ПАТ, копія відповіді та інші докази).

       Розглянувши усі вимоги та докази, Ленінський  районний суд  м. Запоріжжя позов запоріжанки задовольнив та зобов`язав Правобереже об`єднане управління Пенсійного фонду України м.Запоріжжя призначити позивачці пенсію за віком, як матері інваліда з дитинства. 

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Другий запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, майдан Профспілок, буд. 5, тел. (061) 239-07-07, ел.адреса: zaporizhya2.zaporizhya@legalaid.gov.ua