назад
03.06.16

Адвокат допоміг чоловіку отримати компенсаційні виплати у розмірі 41 тис. грн, не виплачені йому роботодавцем при звільненні

oplatapraciЗ питанням про відновлення порушених трудових прав до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся Роман Іващенко (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань), інвалід ІІІ групи. Чоловік працював на підприємстві контролером на контрольно-пропускному пункті та був звільнений з посади 17.12.2014 року згідно з п. 1 ст. 36 КЗпП України. Остаточного розрахунку при звільненні роботодавець з ним не провів.
Важливо знати! Відповідно до Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці», заробітна плата працівнику виплачується регулярно, а у разі звільненні працівника виплата усіх належних йому сум проводяться в день звільнення.

Отримавши доручення центру від 30.11.2015 № 1-44/15, адвокат Костянтин Сапон зустрівся з паном, дослідив обставини справи та склав позовну заяву. В інтересах клієнта адвокат звернувся до суду з позовною заявою до «Чернігівського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих» про стягнення заборгованості по заробітній платі, середньої заробітної плати за час затримки розрахунку при звільненні до дня розгляду справи, виходячи із середньоденної зарплати, а також компенсації втрати частини доходів, загальною сумою на 41 401 грн.
09 березня 2016 року Деснянський районний суд міста Чернігова вирішив задовольнити позовні вимоги, а саме стягнути з «Чернігівського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих» на користь позивача компенсаційні виплати у розмірі 41 401 грн., не виплачені йому роботодавцем при звільненні.

Нагадуємо, що у Чернігівській області діє три місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Громадяни, які потребують правової допомоги, можуть звертатися до місцевих центрів за такими адресами:
1) Чернігівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: 14000, м. Чернігів, пр-кт. Миру, буд. 49а, офіс 1006;
2) Ніжинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: 16600, м. Ніжин, вул. Богуна, буд. 8;
3) Менський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: 15600, м. Мена, вул. Червона площа, буд. 9.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).