назад
29.06.17

Адвокат допоміг матері поновити права на дітей

Storozhuk1     У своєму рішенні Теофіпольський районний суд Хмельницької області зазначив, що обставини, які були підставами для позбавлення батьківських прав, зникли, а поновлення батьківських прав відповідатиме інтересам дітей.

     До Теофіпольського бюро правової допомоги Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у січні 2017 року звернулася жінка з проханням допомогти поновити її у батьківських правах.

     Як розповіла клієнтка, у 2012 році рішенням суду її позбавили батьківських прав стосовно трьох дітей. Причиною стало те, що вона вела аморальний спосіб життя та зловживала алкогольними напоями. Після позбавлення батьківських прав жінку засудили до позбавлення волі і, відбуваючи покарання, вона переусвідомила своє життя. Повернувшись додому, почала піклуватися про дітей, алкогольними напоями не зловживає, влаштувалася на роботу.  

     У результаті перевірки належності клієнтки до вразливої категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, встановлено, що її середньомісячний дохід не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму, розрахованого та затвердженого відповідно до закону для працездатних осіб. Таким чином, представляти інтереси клієнтки в суді доручили адвокату Юрію Сторожуку (доручення №4 від 31 січня 2017 року).

     Керуючись статтею 169 Сімейного кодексу України, згідно з якою мати, батько, позбавлені батьківських прав, мають право на звернення до суду з позовом про поновлення батьківських прав, адвокат підготував позовну заяву до суду.

     Зібрані адвокатом докази, досліджені у судовому засіданні, засвідчили, що жінка повністю переусвідомила своє життя та почала піклуватися про дітей. Крім того, у наданому суду висновку органу опіки і піклування зазначено доцільність поновлення батьківських прав відносно трьох дітей.

     Заслухавши пояснення учасників процесу та вивчивши матеріали справи, рішенням від 13 червня 2017 року Теофіпольський районний суд Хмельницької області поновив батьківські права позивачки. 

*   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.