назад
11.05.18

Адвокат допоміг матері повернути дитину, яку в неї відібрали за рішенням суду

mat dut     У суді адвокат довів, що обставини, через які в матері відібрали дитину, зникли, тож жінці повернули сина.

     У грудні 2017 року за правовою допомогою до бюро Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жінка, яка належить до соціально незахищених верств населення, з проханням допомогти їй повернути малолітню дитину, яку в неї відібрали за рішенням суду.

     Під час консультування з’ясувалося, що в грудні 2016 року за рішенням міськрайонного суду в жінки, без позбавлення її батьківських прав, відібрали малолітнього сина та передали органу опіки та піклування районної державної адміністрації.

     Для захисту законних прав та інтересів клієнтки у центрі призначили адвоката Олега Жилюка (доручення № 2204-0000405 від 20 грудня 2017 року).

     Отримавши всі необхідні докази, зокрема висновок органу опіки та піклування про доцільність повернення дитини в сім’ю, адвокат звернувся з позовом до суду.

     Під час судового розгляду справи вимоги позову Олег Жилюк аргументував тим, що обставини, які були підставою для відібрання дитини, зникли. Позивачка пройшла курс лікування в обласній психіатричній лікарні, їй призначили соціальну виплату з інвалідності. Крім того, жінка створила всі належні умови для виховання та розвитку дитини. Слова адвоката підтвердила представниця відповідача, яка зазначила, що позивачка розуміє свій батьківський обов’язок та готова докласти максимум зусиль для забезпечення дитини всім необхідним. Позивачка неодноразово відвідувала дитину у дитячому будинку, постійно телефонувала та цікавилась здоров’ям сина.

     Врахувавши аргументи сторін та визнання позову відповідачем, 20 лютого 2018 року Славутський міськрайонний суд вирішив повернути дитину матері.

*   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.