назад

Адвокат допоміг усунути перешкоди в користуванні житловим будинком

До Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надійшло звернення від мешканця Сумщини, роменчанина, про надання безоплатної вторинної правової допомоги для складання процесуальних документів та представництва інтересів в суді щодо визначення порядку користування житлом.

З надісланих документів та зі слів заявника стало відомо, що рішенням Роменського міськрайонного суду за ним та його колишньою дружиною було визнано право власності за кожним на ½ частину домоволодіння. Проте жінка постійно чинила перешкоди в користуванні будинком та господарськими будівлями, позбавляючи таким чином заявника центру можливості вільно володіти та користуватися його ж власністю.

Після розірвання шлюбу між ними залишились неприязні стосунки, тому знайти домовленості з цього приводу вони не змогли. Це і змусило чоловіка вирішити даний спір в судовому порядку. За даною справі було видано доручення адвокату Віталію Глущенку.

Правозахисник детально вивчив матеріали справи, склав позовну заяву до суду та брав участь у п’яти судових засіданнях. Як результат, позов був задоволений частково, але з розміром задоволених позовних вимог на користь заявника центру.