назад

Адвокат допоміг відновити право на спадок

Podyaka2centreУ Другий львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася особа з особливими потребами з питанням про визнання права на спадщину та скасування правочину – відмови від права на спадщину після смерті батька, яку клієнтка ще 20 років тому надала на адресу Другої львівської державної нотаріальної контори в користь своєї матері.

Клієнтка повідомила, що у зв′язку з цією відмовою вона втратила право на спадщину свого батька, а відтак і право проживати в будинку та користуватися земельною ділянкою, чим скористалися її рідні та відмовляють їй у доступі до майна.

Адвокат Михайло Блонський, що діє за контрактом з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області після зустрічі з клієнткою склав позовну заяву про визнання недійсною відмови від права на спадщину, визнання частково недійсним свідоцтва про право на спадщину і визнання права на спадщину.

Шевченківський районний суд Львова розглянув у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом клієнтки до її матері і, беручи до уваги наведені адвокатом докази: виписка-епікриз з стаціонарної картки хворого (заява про відмову від права на спадщину позивачки була написана в період її лікування у відділенні ЛОПЛ), вирішив задоволити позов.

Відтак, судом визнано недійсним правочин-відмову громадянки від права на спадщину у формі заяви та – частково недійсним свідоцтво про право на спадщину в частині успадкування матір′ю позивачки частки спадкового майна.

В результаті, за клієнткою визнано право власності в порядку спадкування за її батьком частки у праві спільної часткової власності на будинок, земельну ділянку та автомобіль.
Клієнтка написала подяку адвокату Михайлу Блонському.