назад

Адвокат допоміг встановити право власності на житловий будинок та господарські споруди

ГромаДо Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка М. для надання правової допомоги про визнанню за нею права власності на житловий будинок та господарські споруди.

ГромаДо Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка М. (категорія: особи, що перебувають під юрисдикцією України, якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім҆ї нижчий суми прожиткового мінімуму), для надання правової допомоги про визнанню за нею права власності на житловий будинок та господарські споруди.
Центром було прийняте рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та видано доручення № 0301-0062110-01 від 18 квітня 2016 року адвокату Володимиру Громі.
Ознайомившись із матеріалами справи, адвокатом була підготовлена та подана до суду позовна заява про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями, де відповідачем є сільська рада. Позовні вимоги громадянки М. були мотивовані тим, що житловий будинок з господарськими будівлями належав її брату, який помер в 2003 році. Після його смерті відкрилась спадщина на спадкове майно, позивач прийняла спадщину після смерті брата, вступивши у володіння спадковим майном. На момент розгляду справи в суді позивач не могла отримати від нотаріуса свідоцтво про право на спадщину за законом через відсутність належного правовстановлюючого документу про власність на житловий будинок у спадкодавця.
В судовому засіданні було заслухано позивача та представника позивача Володимира Грому, які на підставі вищенаведеного просили суд задовольнити вимоги повністю. Представник сільської ради (відповідача) позовні вимоги визнав та не заперечував щодо визнання за позивачем права власності.
Згідно ч.4.ст. 174 ЦПК України, у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.
Рішенням Іваничівського районного суду Волинської області від 08.07.2016р. вирішено позов задовольнити повністю, визнати за спадкоємцем право власності на житловий будинок з господарськими будівлями.