назад
08.09.16

Адвокат допомогла особі, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи, відстояти свої законні права

fasdas21Адвокат системи безоплатної правової допомоги оскаржила в інтересах свого клієнта рішення комісії з питань призначення та виплати пенсії Добровеличківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області щодо відшкодування отриманих пенсійних виплат, в результаті чого суд скасував рішення та визнав його незаконним.
17 лютого 2016 року громадянин М. звернувся до Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з питанням щодо визнання дій комісії Добровеличківського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України в Кіровоградській області щодо повернення отриманих пенсійних виплат – неправомірними.
23 лютого 2016 року дорученням Кіровоградського місцевого центру було призначено адвоката Анастасію Шепеленко для надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянину М.
Адвокат Анастасія Шепеленко, ознайомившись з матеріалами справи, та, узгодивши правову позицію з клієнтом, відповідно до норм чинного законодавства склала адміністративний позов про визнання неправомірними дій Добровеличківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області та скасування рішення комісії з питань призначення і виплати пенсії.
Громадянин М. з 03.03.2007 р. отримував пенсію по ІІІ групі інвалідності як учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І категорії. 21.02.2013 року комісією з питань призначення і виплати пенсій Управління Пенсійного фонду України у Добровеличківському районі було прийнято рішення про відшкодування  громадянином М. отриманих ним пенсійних виплат в сумі 68809 гривень 99 копійок за період з 03.03.2007 року по 31.01.2012 року. Комісія аргументувала це тим, що нарахування та виплата пенсії у вказаний вище період відбувалася на підставі недостовірних документів.
Завдяки правовій допомозі, яка була надана адвокатом Анастасією Шепеленко, цей факт під час судового розгляду доведений не був.
Тому, постановою Добровеличківського районного суду Кіровоградської області від 23.06.2016 року адміністративний позов був задоволений в повному обсязі.
Дії Добровеличківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області щодо утримання з клієнта центру в позасудовому порядку коштів на підставі рішення комісії з питань призначення та виплати пенсії Управління Пенсійного фонду України в Добровеличківському районі Кіровоградської області    № 25 від 21.02.2013 року визнані протиправними.
Рішення комісії з питань призначення та виплати пенсії Управління Пенсійного фонду України в Добровеличківському районі Кіровоградської області про відшкодування зайво утриманих коштів  було скасовано та визнано незаконним.