назад

Адвокат допомогла встановити факт батьківства

kovalchuk    До Ужгородського місцевого центру звернулася малозабезпечена особа з сімейним питанням у справі про встановлення факту батьківства.
    Ужгородським місцевим центром з надання БВПД було видано доручення адвокату Ковальчук Олесі Василівні для представництва інтересів клієнта в цивільній справі про встановлення факту батьківства.
    Адвокат зібрала необхідні докази та подала позовну заяву в інтересах клієнтки до Ужгородського міськрайонного суду, в якій просила суд винести рішення про встановлення батьківства, мотивуючи тим що заявник проживала з особою, з якою у них народились діти, однак за життя, діти не були зазначені в книзі реєстрації народжень, а в Свідоцтві про народження ця особа, як батько дитини, зазначена не була.
    Проте він за життя визнавав себе батьком, піклувався та утримував її з дітьми, а згодом вони узаконили свої відносини. Чоловік наполягав на внесенні в Свідоцтво про народження в якості батька дітей саме його, але, на жаль, за його життя зробити всі дії їм не вдалося, через його раптову смерть.

    Ужгородський міськрайонний суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку – задовольнити позов повністю, а саме: встановити факт, що особа, яка померла, і з якою заявник проживала та була у шлюбі, є рідним батьком неповнолітніх дітей.