назад
08.09.16

Адвокат допомогла встановити право власності на спадкове майно

fdasd25Адвокат системи безоплатної правової допомоги допомогла вдові визнати в судовому порядку право на спадщину.
28 липня 2015 року громадянка Н. звернулась до Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для отримання допомоги щодо вступу в спадщину.
29 липня 2015 року дорученням Кіровоградського місцевого центру було призначено адвоката Оксану Сьору  для надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянці Н.
Адвокат, після зустрічі та спілкування з клієнтом, склала позовну заяву від імені клієнта з вимогою визнати право власності на житловий будинок (незавершене будівництво) за клієнткою, як за спадкоємцем за законом.
В обґрунтуванні позовних вимог адвокат разом з клієнтом зазначили, що після смерті чоловіка, відкрилася спадщина у вигляді садибного (індивідуального) житлового будинку (незавершене будівництво). Так, 01.08.1995 року її чоловіком було придбано житловий будинок з господарсько-побутовими будівлями. В подальшому її чоловік даний житловий будинок, побудований у 1934 році зніс, і на його місці почав будівництво нового будинку. На момент смерті будівництво не було завершено і право власності чоловік не зареєстрував. Дружина звернулась до нотаріальної контори для отримання свідоцтва про право на спадщину, але їй було відмовлено через відсутність правовстановлюючих документів чоловіка на цей будинок.
Під час розгляду справи позивач за допомогою адвоката подала заяву про зміну предмету позову, в якій просила визнати за нею, як за спадкоємцем першої черги за законом у порядку спадкування після смерті чоловіка, права та обов’язки забудовника на спадкове майно, що складається з житлового будинку з господарськими будівлями та спорудами.
Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку щодо задоволення позовних вимог в повному обсязі.
Таким чином, за громадянкою Н. були визнані в порядку спадкування за законом після смерті чоловіка всі права забудовника, в тому числі право здачі та введення об’єкту нерухомого майна до експлуатації, права на реєстрацію права власності та отримання свідоцтва про право власності на нерухоме майно.