назад

Адвокат допомогла вирішити питання щодо встановлення факту належності правовстановлюючих документів

1313091676В серпні 2017 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення МЦ1-676 від 15.08.2017 р. адвокату Вікторії Логіновій для складання процесуальних документів та представництва інтересів мешканки Запорізької області у суді з питання встановлення факту належності правовстановлюючих документів.

       Під час надання правової допомоги адвокатом встановлено, що жінка у серпні 2017 року звернулась до Пологівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області для оформлення пенсії, але їй було відмовлено з посиланням на те, що в трудовій книжці, архівних довідках про трудовий стаж та розмір заробітної плати, її імя, по-батькові та прізвище по різному записані.

       Відповідно до п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, імя, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім’ям , по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеному у свідоцтві про народження або в паспорті.

        В зв’язку з цим адвокатом було підготовлено та направлено до Оріхівського районного суду м.Запоріжжя позов про встановлення факту належності вищезгаданих правовстановлюючих документів.

        Завдяки професійним діям адвоката та поданих до заяви попередньо зібраних доказів, безпосередній участі в судовому засіданні позов було задоволено в повному обсязі.

        Апеляційна скарга не подавалася.

Для отримання юридичних консультацій з будь-яких питань, захисту порушених прав звертайтеся до фахівців Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги