назад

Адвокат довів відсутність підстав для стягнення банком штрафу з мешканця Львівщини

sud 2До Другого львівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся мешканець Городоччини з проханням надати правову допомогу та забезпечити представництво в суді за позовом ПАТ КБ «Приватбанк» про стягнення заборгованості за кредитним договором. Клієнт зазначив, що зобов’язання за кредитним договором він виконав достроково ще у 2013 році, сплатив заборгованість за кредитом у повному обсязі.

Відповідно до доручення Другого львівського місцевого центру з надання БВПД, справу вела адвокат Марія Татух. Упродовж надання правової допомоги адвокатка вивчила надані клієнтом документи та підготувала від його імені заперечення щодо фактів та обставин, викладених у судовому позові, обґрунтувавши підстави для відмови у задоволенні позовних вимог ПАТ КБ «Приватбанк».

Варто зазначити, що факт дострокового погашення позивачем кредиту підтверджується квитанціями та рішенням суду першої інстанції в справі.
Також суд заслухав пояснення клієнта адвоката Марії Татух, оцінив матеріали справи та дослідив зібрані у справі докази.

В результаті, Городоцький районний суд Львівської області, вирішуючи спір на підставі наданих доказів, керуючись Цивільним кодексом України (ч.2 ст.192, ч.3 ст.509, ч.ч.1, 3ст.553 ЦК, ст.549), дійшов висновку, що у задоволенні позову банку ПАТ КБ «Приватбанк» слід відмовити. Тож адвокату вдалося довести вину банку та відсутність підстав для нарахування та стягнення штрафу, передбаченого кредитним договором.

Нагадуємо, за детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Другого місцевого центру з надання БВПД за адресою:

м. Львів, вул. Винниченка, 30, конт. тел. (032) 255-65-71.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх.
Тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).