назад
19.10.15

Адвокат із Чернігівщини Pro Bono допоміг переселенці

chernihiv GrobokАдвокат Сергій Гробок, який надає безоплатну вторинну правову допомогу та співпрацює із Регіональним центром з надання БВПД у Чернігівській області, допоміг сім’ї переселенки із Луганщини відшкодувати матеріальну шкоду, завдану внаслідок ДТП.

У травні 2015 року до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області звернулась жінка, інвалід 2-ої групи, з проханням надати адвоката за рахунок держави. Минулого року її сім’я переїхала з Луганська до Чернігова через окупацію обласного центру незаконними терористичними формуваннями та загрозою у зв’язку із цим життю її близьких. Незадовго після того її чоловік, який є інвалідом І-ої групи, втрапив у ДТП, по факту чого було порушене кримінальне провадження. На нього було складено протокол про відповідне правопорушення як на винуватця ДТП. Однак чоловік себе таким не вважав. Саме із цією проблемою жінка прийшла до центру у травні 2015 року. Втім, тоді вона не могла отримати БВПД, так як надання такої в цивільних та адміністративних справах згідно чинного законодавства розпочалося із 1 липня 2015 року.

6 липня 2015 року жінка повторно звернулася за допомогою – уже до щойно відкритого Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – з проханням в отриманні безоплатної вторинної правової допомоги в інтересах її чоловіка. При спілкуванні з’ясувалось, що її чоловік не є суб’єктом права на БВПД, оскільки розмір його пенсії по інвалідності перевищує два прожиткових мінімуми для непрацездатних осіб.

Адвокат Сергій Гробок, який співпрацює із Регіональним центром з надання БВПД у Чернігівській області, погодився допомогти сім’ї переселенки Pro Bono. Зокрема, вивчивши усі обставини ДТП, він підготував кілька клопотань, унаслідок чого проведено дві додаткові експертизи. За результатами експертиз винуватими визнано обидві сторони та відповідне кримінальне провадження було закрито. Адвокатом також підготовано позов проти страхової компанії стосовно розміру відшкодування матеріальної шкоди, завданої його клієнту внаслідок цього ДТП. Однак питання вирішилось у досудовому порядку – страхова компанія прийняла рішення про відшкодування матеріальної шкоди у розмірі 100%.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter