назад

Адвокат із Житомирщини допоміг захистити права спадкодавиці

kup2Адвокат системи безоплатної правової допомоги Леонід Купець допоміг клієнтці розірвати спадковий договір та скасувати заборону на відчуження 1/2 частки належної їй на праві власності квартири.

За умовами укладеного у серпні 2016 року договору, клієнтка мала щомісяця отримувати від З. обумовлену суму (двадцять неоподаткованих мінімумів доходів громадян). Крім того, договір передбачав дрібний ремонт у квартирі та низку дій, пов’язаних із похованням у разі смерті заповідачки. За це клієнтка заповідала З. належну їй 1/2 частину квартири.

Натомість З. виїхала до Польщі, жодного разу за 2017 рік не відвідавши свою спадкодавицю.

За правовою допомогою щодо розірвання спадкового договору та скасування накладеної у зв’язку з цим заборони на відчуження належної їй частки квартири клієнтка звернулася до Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Завдяки професійним діям призначений центром адвокат Леонід Купець зумів захистити права та законні інтереси клієнтки. 10 січня 2018 року Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області ухвалив рішення про повне задоволення позову, розірвавши спадковий договір і скасувавши відповідну заборону на відчуження майна.

{module Нов.-Волинський МЦ}