назад

Адвокат Кисса В.І. домігся отримання пільг для учасника бойових дій у зоні АТО

08.02.16.1Клієнт Х. звернувся за правовою допомогою до Арцизького МЦ з надання БВПД щодо оскарження в судовому порядку рішення Управління Пенсійного фонду України у Тарутинському районі Одеської області про відмову у призначенні дострокової пенсії за віком. УПФУ мотивувало свою позицію тим, що особи, які призвані під час мобілізації на військову службу на особливий період, не віднесені до категорій, які мають право на достроковий вихід на пенсію. 

Призначений за дорученням Центру 0309-000011 від 01.10.2015 року адвокат Кисса Віктор встановив, що його клієнт 1957 року народження, має трудовий стаж більше 25 років, брав участь в антитерористичній операції на території Донецької області, отже згідно абзацу п’ятого пункту 3 розділу XV “Прикінцеві положення” Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” клієнт має право на призначення дострокової пенсії за віком.

Адвокат Кисса Віктор у позовній заяві, яку він підготував 08.11.2015 року, узгодивши правову позицію з клієнтом, чітко визначив, що підстави, з яких клієнту відмовлено в призначенні пенсії надумані та незаконні, та такі , що порушують право та законні інтереси. У позові клієнт просив скасувати рішення УПФУ про відмову у призначенні пенсії, визнати дії УПФУ протиправними та призначити дострокову пенсію відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Постановою Тарутинського районного суду Одеської області від 23 листопада 2015 року вищезгадане рішення УПФУ скасоване та зобов’язано УПФУ призначити клієнту дострокову пенсію починаючи з дати звернення, тобто з 17 вересня 2015 року.