назад
22.12.18

Адвокат Михайло Гончаров допоміг клієнтці визнати право власності на будинок

image1До Херсонського місцевого центру з надання БВПД звернулася пані П., яка потребувала допомоги у оформленні права власності на будинок.

Суть питання полягала в наступному: у 1996 році клієнтка отримала в постійне користування земельну ділянку площею 0,25 га під будівництво індивідуального житлового будинку, на якій у 1997 році було завершено будівництво одноповерхового житлового будинку.

У 2001, 2008 та 2013 роках їй було надано дозволи на виготовлення технічної документації по складанню державного акту на право власності на землю, на розробку проекту відведення земельних ділянок для передачі у власність, на розробку детального плану території на розміщення об´єкту містобудування відповідно.

Проте своєчасно, до 31 грудня 2015 року, через складні сімейні обставини клієнтка не звернулася до відповідних органів із заявою щодо оформлення правовстановлюючих документів на будинок, документи на земельну ділянку відсутні. Житловий будинок збудований відповідно до вимог чинного законодавства на земельній ділянці, наданій за відповідним цільовим призначенням та відповідає всім будівельним нормам та правилам України, що підтверджено виготовленим технічним паспортом на будинок. 

Для надання клієнтці безоплатної вторинної правової допомоги Херсонський місцевий центр відповідно до доручення №880-Д від 11.12.2017 року призначив їй адвоката Михайла Гончарова.

Адвокат, ознайомившись з документами по справі, склав та пред’явив до Цюрупинського районного суду Херсонської області позовну заяву, в якій просив визнати за пані П. право власності на вищевказаний будинок.

Позов обґрунтував нормами ст. 376 Цивільного кодексу України, ст. 121 Земельного кодексу України, та у судовому засіданні заявлені позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Дослідивши матеріали справи, рішенням суду від 23.04.2018 року по справі №664/348/18, позов задоволено повністю, право власності на будинок визнано за клієнткою Херсонського місцевого центру.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитися за наступним посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/73557272