назад

Адвокат-наставник Офісу громадського захисту провів навчально-методичний семінар

гол

Сьогодні, 13 березня, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області відбувся навчально-методичний семінар під назвою «Стандарти якості як запорука ефективного захисту у кримінальних провадженнях».

Участь у заході взяли директор Регіонального центру Василь Овдіюк, начальник відідлу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Світлана Бідюк, адвокат-наставник Офісу громадського захисту Юрій Бондар, адвокати, що надають БВПД, а також стажери адвокатів. 

3

У вітальному слові директор Регіонального центру Василь Овдіюк ознайомив присутніх з діяльністю системи безоплатної правової допомоги Рівненщини, охарактеризувавши основні моменти її розвитку. Особливу увагу Василь Овдіюк приділив питанням взаємодії системи безоплатної правової допомоги з адвокатами та органами адвокатського самоврядування, а також запросив стажерів адвокатів до майбутньої співпраці.

1

Адвокат-наставник Юрій Бондар акцентувавна питанні методичного забезпечення діяльності адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Також він ознайомив присутніх з впровадженням пілотного проекту Офісу громадського захисту, наголосивши на його основних завданнях – підвищенні якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях, виробленні нових критеріїв для проведення моніторингу якості надання БВПД та підвищенні професійної кваліфікації адвокатів, які залучаються для її надання. 

4

У свою чергу начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Світлана Бідюк розповіла присутнім про мету, цілі впровадження та основні положення стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі. 

2

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).