назад

Адвокат Олена Воронова допомогла чоловікові повернути сина

tasРодина дуже важлива у житті кожної людини. Це найближчі, найрідніші люди, яких ми дуже любимо, які дарять нам тепло та допомагають у складних ситуаціях.  Це й рідна домівка, затишна та безпечна. Родина – це твій маленький світ, в якому все зрозуміле, дороге. Нажаль, родини бувають різними, як і стосунки в них. Традиційна сім’я і її цінності “вмирають” під натиском цивілізації: епоха урбанізованого життя нав’язує свою модель поведінки. 

       31 січня 2017 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення № МЦ1-80 адвокату Олені Вороновій на  складання процесуальних документів та представництво інтересів клієнта в суді щодо встановлення батьківства.

       Вивчивши документи, надані клієнтом, адвокатом було з’ясовано, що кохана клієнта, перебуваючи в зареєстрованому шлюбі з 2011 по 2014 роки, мала близькі з ним стосунки та 12 січня 2013 року народила сина.

       В свідоцтві про народження батьком дитини було зазначо законного чоловіка жінки, адже у відповідності до вимог ст.133 Сімейного кодексу України,  якщо дитина народилася у подружжя, дружина записується матір’ю, а чоловік – батьком дитини.

      Однак рішенням Хортицького районного суду м.Запоріжжя від 17 грудня 2015 року малолітній хлопчик був відібраний у матері без позбавлення її батьківських прав, а батько, рішенням даного суду від 17 червня 2016 року, позбавлений батьківських прав у відношенні малолітньої дитини. В зв’язку з цим дитину поміщено до КУ “Запорізький обласний спеціалізований будинок дитини “Сонечко”. На початку 2017 року чоловікові стало відомо про те, що хлопчик, якого він вважав своїм сином, має статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

       Згідно вимог ст.129 СК України, особа, яка вважає себе батьком дитини, народженої жінкою, яка в момент зачаття або народження дитини перебувала у шлюбі з іншим чоловіком, має право пред’явити до її чоловіка, якщо він записаний  батьком дитини, позов про визнання свого батьківства, з метою забрати хлопчика з будинку дитини та виховати у родині.

       У зв’язку із цим адвокатом підготовлено позовну заяву до Хортицького районного суду про визнання батьківства та зобов’язання відділу реєстрації актів цивільного стану внести зміни до актового запису про народження дитини, виключивши відомості про законного чоловіка як про батька, записавши батьком хлопчика клієнта місцевого центру. Крім того, адвокатом було заявлено ряд клопотань, зокрема, про призначення судово-молекулярної експертизи, виклик свідків, витребування доказів тощо.

       Завдяки професійним діям адвоката, безпосередній активній участі в судових засіданнях Хортицьким районним судом м. Запоріжжя позов задоволено в повному обсязі.

Для отримання безоплатної правової допомогироз’ясненнями законодавства та юридичними консультаціями звертайтеся до

Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

– адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх

– телефон: (061) 764-60-77