назад

Адвокат Петро Ставичний допоміг встановити факт родинних відносин клієнту Ужгородського місцевого центру

stavichnyj    До Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної проавової допомоги допомоги звернулась громадянка Ж. з питанням надання безоплатної вторинної правової допомоги для здійснення представництва інтересів у справі про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме – встановлення факту родинних відносин.

    Згідно виданого доручення Ужгородського місцевого центру з надання БВПД адвокат Ставичний П.І. надав безоплатну правову допомогу клієнту в суді першої інстанції; провів зустрічі з клієнтом, вивчив обставини й матеріали справи, підготував позовну заяву до суду.
    У зв`язку зі смертю свого сина клієнт місцевого центру звернувся до ГУ Пенсійного фонду України в Закарпатській області із заявами про надання одноразової грошової допомоги на поховання та про призначення пенсії в разі втрати годувальника. Однак в управлінні відмовили клієнту у задоволенні заяв у зв’язку з розбіжностями у написанні прізвищ, що в свою чергу унеможливлює підтвердження факту родинних відносин.
    Відповідно до п. 1 Постанови Пленуму Верховного суду України № 5 від 31.03.1995 року «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення», в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення факту, якщо: згідно із законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов’язується з наступним вирішенням спору про право.
    Суд, оцінивши наявні у справі докази в їх сукупності, дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню. Рішенням від 26.11.2018р. заяву задоволено. Встановлено факт родинних відносин, а саме – факт того, що гр. Ж є батьком померлого Ж.

    За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до фахівців найближчих місцевих центрів та бюро правової допомги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним номером 0800213103 (цілодобово, безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).