назад
16.01.17

Адвокат системи безоплатної правової допомоги допоміг клієнту отримати партизанський квиток

Адвокат Микола Прудивус, який працює в системі безоплатної вторинної правової допомоги, допоміг клієнту отримати партизанський квиток.

У липні 2015 року до Уманського місцевого центру з надання БВПД звернувся Іван Юхимович Мусієнко з проханням допомогти. Він розповів, що приймав участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини в підпільній партизанській групі, яка діяла на території м. Умань та Уманського району Черкаської області з 1943 по 1944 роки в період Великої Вітчизняної війни. За словами Івана Юхимовича, у 1943-1944 роках в ліси м. Умані прибув секретний загін партизанів на допомогу звільнення Умані. З настанням холодів, партизани приходили жити у підвал будинку його сім’ї в с. Кочержинці. Вся сім’я брала участь у бойових діях партизан — підвозили міни для замінування доріг, якими проїжджали німці, при звільненні займаної території.

Іван Юхимович напередодні вже звертався до управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради, військового комісара у м. Умань з приводу визнання його учасником бойових дій, однак його питання не було вирішено.

5 квітня 2016 року завдяки кваліфікованим діям адвоката Миколи Прудивуса, Уманський міськрайонний суд Черкаської області виніс постанову, якою зобов’язав Черкаський обласний військовий комісаріат повторно розглянути питання щодо надання Мусієнку Івану Юхимовичу статусу учасника бойових дій.

13 січня 2017 року відбулась позачергова сесія Уманської міської ради на якій міський голова м. Умань Олександр Цебрій вручив партизанський квиток учаснику підпільно-партизанської боротьби у складі підпільно-патріотичної групи м. Умань та Уманського району Мусієнку Івану Юхимовичу.