назад

Адвокат системи безоплатної правової допомоги допомогла клієнтці отримати пенсію на пільгових умовах

ShM 190503 01Чимало громадян ледь не все своє трудове життя проводять на виробництвах зі шкідливими умовами праці. Це і добувна, і хімічна промисловість, металургія тощо. Такі особи мають право на призначення пільгової пенсії. Проте на практиці інколи доводиться через суд підтверджувати свій період роботи на такому підприємстві. Так сталося і з клієнткою Шосткинського місцевого центру з надання БВПД.

Громадянка пояснила, що вона зверталась до Шосткинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України (Відповідач по справі) із заявою про призначення їй пенсії з урахуванням пільгового стажу, однак їй було відмовлено. Клієнтка уточнила, що в період 1992 – 2002 роки вона працювала в Науково-виробничому малому підприємстві ТОВ «Десна-МНТ» на посаді апаратника, а згодом її було переведено на посаду майстра-технолога в дослідно-валовому виробництві. Наказом від 2002 року вона була звільнена за власним бажанням, що підтверджується копією трудової книжки. Робота на даному підприємстві пов’язана з хімічним виробництвом. За таких обставин у клієнтки виникла необхідність у зверненні до суду з позовною заявою про підтвердження періоду роботи, що зараховується до трудового стажу, для призначення пенсії на пільгових умовах.

Шосткинським місцевим центром було видано доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачало складення процесуальних документів та здійснення представництва інтересів клієнтки в суді адвокатом Ганною Островською. Адвокат ознайомилася з обставинами справи, склала обґрунтований адміністративний позов про врахування стажу для призначення пільгової пенсії. І прохала суд задовольнити позовні вимоги в повному обсязі, що дають право, враховуючи вищезазначені періоди роботи на підприємстві «Десна-МТ», призначити пенсію на пільгових умовах.

Рішенням Шосткинського міськрайонного суду у Сумській області позовні вимоги клієнтки Шосткинського місцевого центру з надання БВПД були задоволені.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.