назад
13.10.16

Адвокат системи безоплатної правової допомоги захистила інтереси малозебезпеченої матері

SheremetДо Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у червні 2016 року звернулася гр-ка Т. – непрацююча малозабезпечена мати-одиначка, яка має на утриманні двох маленьких дітей, для надання їй правової допомоги, а саме: складення процесуальних документів та представництва інтересів у суді щодо позбавлення батьківських прав батька її маленької дитини.

Позбавлення батьківських прав є, з одного боку, засобом захисту прав дитини, а з другого – заходом впливу на батька, який неналежним чином виконує свої батьківські обов’язки стосовно дитини. Позбавлення батьківських прав можливе виключно на підставі рішення суду. Частиною 1 ст. 164 Сімейного кодексу України встановлено вичерпний перелік підстав для позбавлення батьківських прав.

Місцевим центром видано доручення адвокату Аліні Шеремет для надання безоплатної вторинної правової допомоги. На підставі доручення адвокат ознайомилася з матеріалами справи, клієнтці було надано юридичну консультацію, узгоджено правову позицію. В ході виконання доручення адвокатом було з’ясовано, що клієнтка постраждала від дій колишнього чоловіка, який використовував її та дитину задля того, щоб перебувати на повному забезпеченні дружини.

На підставі зібраної та проаналізованої інформації, з урахування положень Сімейного кодексу України, адвокатом було складено та подано до суду позовну заяву про позбавлення батьківських прав. Ухвалою суду було відкрито провадження та призначено дану справу до розгляду. Інтереси клієнтки-позивача під час судового розгляду справи представляв адвокат БПД, який довів, що колишній чоловік клієнтки дійсно ухилявся від виконання своїх батьківських обов’язків щодо дитини та жорстоко поводився з нею. Рішенням Київського районного суду м. Полтави від 22.08.2016 року цивільний позов клієнта задоволено, відповідача позбавлено батьківських прав стосовно малолітньої дитини.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).