назад
01.09.16

Адвокат системи БПД допоміг учаснику бойових дій отримати дострокову пенсію за віком

ubd

До Лубенського місцевого центру з надання БВПД звернувся учасник бойових дій гр. Ш., якому Лубенське об’єднане управління Пенсійного фонду України в Полтавській області відмовило у призначенні дострокової пенсії за віком. Свою позицію при звернені до органу пенсійного забезпечення він аргументував, посилаючись на норми ст. 16 закону України “Про пенсійне забезпечення, Прикінцевих положень закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, відповідно до яких військовослужбовці, які брали участь у бойових діях, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років за наявності страхового стажу не менше 25 років.

Відмова Пенсійного фонду базувалась на тому, що особи, призвані під час мобілізації на військову службу на особливий період, не віднесені до категорії осіб, які мають право дострокового виходу на пенсію.

Для захисту порушеного права гр. Ш. Лубенським місцевим центром призначено адвоката з міста Полтава Руль М.І.

В судовому засіданні адвокат змогла довести, що відмова Лубенського управління є незаконною, оскільки ним не правильно застосовано норми закону. Так, у своєму рішенні суд зазначив, що закон, надаючи відповідне право виходу на пенсію військовослужбовцям – учасникам бойових дій, не встановлює будь-яких певних категорій таких військовослужбовців (командний склад, мобілізовані тощо), тобто під дію закону підпадають всі військовослужбовці.

Рішенням суду Лубенське об’єднане управління Пенсійного фонду України в Полтавській області зобов’язали призначити гр. Ш. Дострокову пенсію за віком.

Для отримання більш детальної інформації щодо захисту Вашого порушеного, невизнаного чи оспорюваного права просимо звертатись до Лубенського місцевого центру БПД:

адреса: м. Лубни, вул. Монастирська, 17 (у дворі суду), тел.: (05361) 77-479, (МТС) 095 253 66 14, (LIFE) 063 996 27 61, Skype: lubnybpd.