назад

Адвокат системи БВПД домігся для підзахисної пом’якшення призначеного покарання

SuR 180821 02Можливість отримати шанс на життя не за ґратами та заново переосмислити цінність дотримання законів випадає далеко не кожному засудженому. Проте адвокати, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, мають позитивний досвід в оскарженні вироків суду першої інстанції та домагаються пом’якшення призначеного покарання.

Так, підзахисна адвоката Олексія Фесенка обвинувачувалася у тому, що перебуваючи в будинку іншої особи, та скориставшись вільним доступом та відсутністю нагляду з боку власника будинку, таємно заволоділа грошовими коштами, які знаходилися в кишені піджака. Однак при виході жінка була помічена власником та на його вимогу повернула кошти, але не в повному обсязі, та ігноруючи волю господаря будинку, покинула житлове приміщення.

Слідством дане діяння кваліфіковане за частиною 2 статті 186 КК України – грабіж (поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинення повторно, або за попередньою змовою групою осіб).

Вироком Путивльського районного суду Сумської області від 18 січня 2018 року жінку визнано винною за частиною 2 статті 186 КК і призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, що є мінімальним розміром покарання.

Однак адвокат Олексій Фесенко та його підзахисна не погодилися з призначеним покаранням та оскаржили вирок Путивльського районного суду Сумської області в Апеляційному суді Сумської області.

У ході апеляційного розгляду справи адвокат та його підзахисна стверджували, що хоча суд першої інстанції і врахував ряд пом’якшуючих обставин, але покарання у виді позбавлення волі, на їхню думку, є занадто суворим, у зв’язку з тим, що тяжких наслідків від злочину не настало, з потерпілим жінка примирилася, і претензій останній до неї не має.

Тому адвокат просив суд змінити вирок Путивльського районного суду в частині пом’якшення призначеного покарання.

Суд взяв до уваги доводи адвоката та Ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду справ та матеріалів кримінального провадження апеляційного суду Сумської області змінив вирок Путивльського районного суду Сумської області в частині пом’якшення призначеного покарання. І остаточно призначив покарання, із застосуванням статті 69 КК України, у виді обмеження волі на строк 4 роки.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1. тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.