назад
19.11.18

Адвокат системи БВПД допоміг клієнтці у вирішенні житлового питання

ShM 181023 01Доволі частими є ситуації, коли люди не можуть жити мирно в одному будинку. У такому випадку найкращим розв’язанням даної проблеми є виділ у натурі частки зі спільного майна, тобто поділ одного будинку на самостійні об’єкти нерухомого майна з власним входом та допоміжними приміщеннями/спорудами. Так, до Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за рекомендацією іншої особи звернулася громадянка, яка є малозабезпеченою, з метою виділення в натурі частки із спільної часткової власності.

Жінка повідомила, що вона за договором купівлі-продажу у жовтні 2017 року купила  ½ частину житлового будинку разом з господарськими спорудами, яка належала продавцю на праві спільної часткової власності. Співвласницею цього будинку є інша жінка, яка не проживає в ньому з 1980 року, тобто більше 35 років. Оскільки невідомо, де знаходиться інший співвласник житлового будинку, позивачем було прийнято рішення звернутися до виконавчого комітету Середино-Будської міської ради. Виконком міської ради у зв’язку з відсутністю згоди інших власників ½ частини житлового будинку та земельної ділянки на розподіл об’єкта на частини і зміну їх правового статусу, вирішив відмовити у визнанні частин житлового будинку окремими володіннями та не присвоювати окрему поштову адресу ½ частині житлового будинку. Разом з тим, відповідно до висновку щодо технічної можливості поділу об’єкта нерухомості встановлено, що за технічними показниками ½ частини житлового будинку, який належить позивачеві, відокремлена дерев’яною стіною та має окремий вхід, тому об’єкт може бути поділений.

Шосткинським місцевим центром з надання БВПД будо видане доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачало представництво інтересів клієнтки в суді та складення процесуальних документів адвокатом Олегом Страшком. Адвокат проаналізував усі наявні обставини справи, склав обґрунтовану позовну заяву про виділення в натурі частки із спільної часткової власності.

Середино-Будським районним судом позовна заява була задоволена в повному обсязі.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців