назад

Адвокат системи БВПД Житомирщини домігся виправдувального вироку для клієнта

GOL1Завдяки професійним діям адвоката Валерія Головні, який захищав свого клієнта за дорученням Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області, в судовому порядку вдалося довести невинуватість підсудного та отримати виправдувальний вирок.

Адвокат Валерій Головня здійснював захист клієнта Миколи Сірого (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань – прим. автора), який обвинувачувався у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України, а саме у привласненні чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, що карається позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
Під час судового розгляду було встановлено, що Микола Сірий з 03.06.2013 року працював згідно трудового контракту у фізичної особи – підприємця Іванова (далі ФОП Іванов – прізвище змінене з етичних міркувань). ФОП Іванов звинувачував пана Миколу, що той, працюючи торговим представником, в період часу з 13 січня 2015 року по 3 лютого 2015 року привласнив ввірені йому товарно-матеріальні цінності, на загальну суму 11682 грн. 92 коп., чим спричинив матеріальну шкоду.
На підтвердження цих обставин прокурором до суду було надано, як докази вини Миколи Сірого, протоколи огляду місця події, пред’явлення для впізнання, висновки судових експертиз та інше.
Адвокат Валерій Головня вказав суду на ту обставину, що ключові докази обвинувачення – протоколи огляду місця події здобуті внаслідок істотного порушення гарантій отримання доказів, передбачених Конституцією України, міжнародними договорами щодо прав та свобод людини, зокрема, недоторканості житла. Цей факт є безумовною підставою для визнання доказів недопустимими. А відтак, всі інші докази, які є похідними від них, не можуть бути визнані належними і покладені в основу обвинувального вироку.
Заслухавши обвинуваченого, його захисника, представника потерпілого, свідків, вивчивши наявні матеріали, суд переконався у тому, що жоден з доказів, запропонований стороною обвинувачення й перевірений в судовому засіданні, як окремо так і в сукупності, проаналізований на предмет належності й допустимості жодним чином не спростовує зроблений судом висновок, що виключає причетність Миколи Сірого до вчинення інкримінованого йому кримінального правопорушення.
У результаті якісного та послідовного захисту адвокатом Валерієм Головнею прав та законних інтересів Миколи Сірого, Баранівський районний суд Житомирської області 23.11.2017 року ухвалив вирок, яким Миколу Сірого визнав невинуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.191 КК України та виправдав його за даним обвинуваченням.
Також суд залишив без розгляду цивільний позов ФОП Іванова до Миколи Сірого про стягнення матеріальної та моральної шкоди.

{module РЦ}