назад

Адвокат врятував клієнта від десяти років ув’язнення

praktika mini     Повертаючись додому, чоловік виявив у себе на подвір’ї злодія, який розбив скло вхідних дверей та намагався потрапити до оселі. Обурений власник житла, вхопивши дерев’яну швабру з металевим наконечником, заходився наносити удари кривдникові. Отримані при цьому численні травми призвели до смерті зловмисника.

     За скоєне чоловікові загрожувало до десяти років позбавлення волі, проте адвокат Олег Галушин переконав суд, що вина його клієнта у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення не доведена. Тож суд призначив чоловікові покарання у вигляді двох років обмеження волі з іспитовим строком тривалістю два роки.

     Орган досудового розслідування кваліфікував дії власника житла як умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст.121 КК України), яке карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

     У судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину та зазначив, що щиро кається у скоєному. За словами чоловіка, він хотів захистити своє майно і не контролював свої дії в той момент.

     Адвокат Олег Галушин, якому Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області доручив захищати обвинуваченого (доручення № 022-0002121 від 20.12.2017 р. ), переконав суд у недоведеності вини свого клієнта у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення.

     Відтак 3 квітня 2018 року Старокостянтинівський районний суд визнав чоловіка винним у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, вчинене у разі перевищення меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця (ст.124 КК України) та призначив йому покарання у вигляді двох років обмеження волі з іспитовим строком тривалістю два роки.

*   *   *

     Якщо Ви або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, нагадаємо, що вразливим категоріям громадян держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Щоб отримати таку допомогу, необхідно звернутися до місцевого центру  з надання БВПД або у бюро правової допомоги

     Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Хмельницький, Віньковецький, Волочиський, Городоцький, Деражнянський, Летичівський, Старосинявський, Ярмолинецький райони там. Хмельницький). Адреса: м. Хмельницький, вул. Соборна, буд. 75, 2 поверх. Тел. 0382 65-77-88.

     Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Новоушицький, Чемеровецький райони та м. Кам’янець-Подільський). Адреса: м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, буд. 44. Тел. 03849 5-01-59.

     Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Старокостянтинівський, Красилівський, Теофіпольський райони та м. Старокостянтинів). Адреса: м. Старокостянтинів, вул. Миру, буд. 1/2, 1 поверх. Тел. 03854 4-54-75. 

     Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (територія обслуговування — Шепетівський, Білогірський, Ізяславський, Полонський, Славутський райони та міста Шепетівка, Нетішин і Славута. Адреса: м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд. 44. Тел. 03840 4-00-15. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.