назад

Адвокат, яка надає безоплатну вторинну правову допомогу, домоглася для клієнтки місцевого центру поновлення строку на пред’явлення виконавчого листа до виконання

1457767807 grosh-480x270В серпні 2017 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення МЦ1-678 від 15.08.2017 адвокату Дарині Кольц для складання процесуальних документів та представництва інтересів мешканки Запоріжжя у суді щодо поновлення строку на пред’явлення виконавчого листа до виконання.

       Під час надання правової допомоги адвокатом встановлено, що 16.02.2011р. Ленінським районним судом м. Запоріжжя ухвалено рішення по справі № 2а-1468/11, яким задоволено частково її позов до Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Запоріжжя про визнання неправомірними дій суб’єкта владних повноважень щодо перерахунку та виплати державної допомоги як дитині війни. Ленінським районним судом м. Запоріжжя видано виконавчий лист № 2а-1468/11 від 16 грудня 2011 року.

        Постановою від 07.08.2013 року старшим державним виконавцем відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Запорізькій області жінці було повернуто виконавчий лист № 2а-1468/11 виданий 11.04.2013 року на підставі пункту 9 частини 1 ст. 47 Закону України “Про виконавче провадження” від 21.04.1999р. та зазначено, що виконавчий документ може бути повторно пред’явлений для виконання в строк до 07.08.2014 року.

       Однак у встановлений законом строк запоріжанка повторно не пред’явила виконавчий лист до виконання. Оскільки вона, не маючи спеціальних знань у галузі юриспруденції, намагалася захистити свої права, звертаючись у різні державні установи, вважаючи свої дії правомірними та законними, будучи впевненою, що звертається за захистом своїх прав до належних органів державної влади, крім того, доглядає за сином – інвалідом І групи.

       За таких обставин адвокатом було підготовлено та направлено до Ленінського районного суду м. Запоріжжя заяву про поновлення строку на пред’явлення виконавчого листа до виконання. При цьому адвокат навела переконливі докази про поважність причин пропуску зазначеного строку, та надала їх до суду.

       Завдяки професійним діям адвоката та поданих до заяви попередньо зібраних доказів, безпосередній участі в судовому засіданні позов було задоволено в повному обсязі.

Апеляційна скарга не подавалася. 

Для отримання юридичних консультацій з будь-яких питань, захисту порушених прав звертайтеся до фахівців Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги