назад

Адвокат з Чернігівщини допоміг жінці отримати матеріальну допомогу на дитину

BPDМенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги видав адвокату Олександру Загальцю доручення від 25.11.2016 № 3-124/16 для відновлення порушених прав жінки з малозабезпеченої сім’ї. Чоловік дитини не сплачував аліменти. При цьому жінка зазначала, що досі знаходиться у шлюбі з чоловіком.

«Сімейне життя з чоловіком не склалося, після реєстрації шлюбу ми деякий час проживали разом, а потім він повідомив, що їде на заробітки, після від’їзду більше не повертався, навіть не бачив народження дитини. Тому зараз ми проживаємо окремо один від одного вже тривалий час, фактично ми припинили сімейно-шлюбні відносини і ведення спільного господарств. Відновлювати розірвані відносини ми не збираємося, але наш шлюб ще не розірвано», – зазначала жінка.
Дитина проживає з жінкою і знаходиться на її утримані. Чоловік дитину матеріально не утримує і саме за таких обставин жінка вимушена була звернутися до суду із заявою про примусове стягнення аліментів відповідача на її користь, на утримання неповнолітньої дитини у розмірі ¼ частина з усіх видів заробітку чоловіка щомісячно.
Відповідно до ст. 180 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.
Після зустрічі з клієнткою, адвокат вивчив обставини справи, склав позовну заяву та взяв участь у судових засіданнях.
Адвокат Олександр Загалець, представляючи інтереси клієнтки у судді, допоміг жінці стягнути з чоловіка аліменти на утримання дитини та себе у розмірі ¼ частини усіх видів заробітку.
Корюківський районний суд Чернігівської області прийняв рішення про задоволення цивільного позову в повному обсязі. Було стягнуто аліменти з батька на утримання матері – до досягнення сином трирічного віку та на утримання малолітнього сина – до досягнення ним повноліття.
Звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД за адресою:
м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.