назад

Адвокат з Чернігівщини оскаржив постанову суду про адміністративне правопорушення

chernihiv KotenokАдвокати, які працюють у системі безоплатної вторинної правової допомоги, представляють інтереси осіб у кримінальному, цивільному та адміністративному судочинстві.
Так, до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жінка, яка має інвалідність, з приводу визнання незаконною постанови про адміністративне правопорушення, згідно з якою на неї накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу за торгівлю з рук у невстановленому для цього місці.

З метою реалізації права клієнта на безоплатну вторинну правову допомогу Ніжинським місцевим центром було призначено адвоката Андрія Котенка. Представник позивача звернувся до суду із адміністративним позовом, в якому просив визнати незаконною та скасувати постанову про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 152 КУпАП та накладення на особу адміністративного стягнення у вигляді 340 грн. штрафу.
Адвокат позивача вважав, що оскаржувана постанова винесена із порушенням встановленого чинним законодавством порядку провадження в справах про адміністративні правопорушення, за відсутності складу адміністративного правопорушення, а тому підлягає скасуванню. При винесенні постанови були допущені грубі порушення законодавства: постанова не містила посилань на протокол про адміністративне правопорушення та на будь-які докази, які б свідчили про винуватість жінки у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 152 КУпАП; відсутній підпис особи та відмітка про отримання нею копії постанови. Таким чином, було порушено порядок розгляду справи про адміністративне правопорушення та притягнення особи до адміністративної відповідальності.
На підставі доводів представника позивача суд задовольнив адміністративний позов адвоката Котенка А.П. в інтересах клієнта центру, визнав незаконною та скасував постанову про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП, звільнивши жінку від штрафу в розмірі 340 грн. (постанова Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 17.10.2016 року по справі № 740/3046/16-а)
За отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Ніжин, вул.Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном : (04631) 2-40-05. Окрім того, цілодобово та безкоштовно у межах України можна отримати відповіді на правові питання , зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги
0 800 213 103.