назад
16.11.16

Адвокат з Кіровоградщини допомогла багатодітній матері отримати почесне звання “Мати-героїня”

Адвокат Тетяна Суліменко в судовому порядку допомогла визнати протиправними дії районної державної адміністрації щодо відмови у наданні жінці, яка народила та виховала до 8-річного віку шістьох дітей, почесного звання «Мати-героїня».
26 січня 2016 року, до Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась громадянка К., за допомогою в отриманні статусу «Мати-героїня».
Для надання безоплатної вторинної правової допомоги багатодітній матері від 01.02.2016 року дорученням № 9 Кіровоградського місцевого центру було призначено адвоката Тетяну Суліменко.
Ознайомившись з матеріалами справи, адвокат з’ясувала, що громадянка К. народила та виховала до 8-річного віку шістьох дітей. Враховуючи вагомий особистий внесок у вихованні дітей у сім’ї, згідно Положення про почесні звання України, пані К. має право на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня». Всупереч цьому, виконавчий комітет Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області та Новоукраїнської районної державної адміністрації Кіровоградської області відмовили багатодітній матері у висуненні її кандидатури до присвоєння почесного звання «Мати-героїня».
Тетяна Суліменко склала від імені клієнтки адміністративний позов про визнання протиправними дії Новоукраїнської районної державної адміністрації Кіровоградської області та скасування рішення виконавчого комітету Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області.
Також у позовній заяві адвокат попросила, щоб суд зобов’язав виконавчий комітет Новоукраїнської міської ради Кіровоградської області висунути кандидатуру пані К. на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», як особі, яка народила та виховала до 8-річного віку шістьох дітей. 
Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку щодо задоволення позовних вимог в повному обсязі.
Таким чином, дії Новоукраїнської районної державної адміністрації Кіровоградської області щодо надання неправдивих відомостей про передачу нагороди і матеріалів щодо присвоєння почесного звання “Мати героїня” громадянці К. до Кіровоградської обласної державної адміністрації визнані протиправними та скасовані.
Виконавчий комітет Новоукраїнської міської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області зобов’язали внести шляхом прийняття відповідного рішення до Кіровоградської обласної державної адміністрації подання про висунення кандидатури пані К. на присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», як особі, яка народила та виховала до 8-річного віку шістьох дітей.
До Кіровоградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутися за адресою:
м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53
Режим роботи: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00 год.
Тел.: (095) 87-662-33, (0522) 32-08-24