назад

Адвокат Житомирщини допоміг встановити факт родинних відносин

NO1До Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка із питанням встановлення факту родинних відносин, для того, щоб вона змогла реалізувати свої спадкові права. Доручення для надання БВПД було видано адвокату Ользі Нагорнюк.

У ході надання безоплатної правової допомоги громадянці Р. було складено позовну заяву про встановлення факту родинних відносин між нею та громадянкою Ж., визнавши, що вони є донькою і матір’ю.
На обгрунтування позову представник позивача Ольга Нагорнюк вказала, що 21.08.2017р. померла громадянка Ж. Після її смерті громадянка Р. звернулася до Новоград-Волинського об’єднаного УПФУ в Житомирській області щодо призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника. Однак, в отриманні такої пенсії громадянці Р. було відмовлено, оскільки не прослідковувались родинні зв’язки між громадянкою Ж. та громадянкою Р., а саме не співпадає прізвище померлої із прізвищем матері, яке зазначине у свідоцтві про народження громадянки Р. Висновком ДРАЦС по місту Новограду-Волинському Новоград-Волинського міськрайонного управління юстиції у Житомирській області відмовлено у внесенні змін до актового запису.
Під час розгляду справи в суді представник позивача адвокат Ольга Нагорнюк та позивач громадянка Р. позовні вимоги підтримали у повному обсязі.
Представник зацікавленої особи не з’явився, хоча був належно повідомлений про час і місце розгляду.
Судом було встановлено, що громадянка Р., яка є інвалідом дитинства ІІІ групи, звернулася до Новоград-Волинського об’єднаного УПФУ в Житомирській області щодо призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника, але отримала відмову у призначені пенсії через розбіжності в документах. Також не було можливості внести зміни до документів через відмову ДРАЦС по місту Новограду-Волинському Новоград-Волинського міськрайонного управління юстиції у Житомирській області у внесенні змін до актового запису. У судовому засіданні були допитані свідки: брат, батько та донька заявниці, які підтвердили, що громадянка Р. дійсно є донькою громадянки Ж., яка померла 21.08.2017р. Також суд встановив, що ім’я та по-батькові матері заявниці у свідоцтві про народження збігається із ім’ям та по-батькові громадянки Ж.
Внаслідок якісного захисту прав та законних інтересів громадянки Р., а також правильно обраній тактиці захисту адвокатом Ольгою Нагорнюк, Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області заяву громадянки Р. задовольнив повністю.

{module Нов.-Волинський МЦ}