назад

Адвокатка системи БПД допомогла клієнтці встановити належність трудової книжки її чоловікові

advokatДо Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка К. з метою складення заяви та представництва її інтересів в суді у справі про встановлення факту, що має юридичне значення.

Відповідно до доручення Червоноградського місцевого центру з надання БВПД, громадянці К. була призначена адвокат Оксана Левицька.

Адвокатка звернулася з адвокатським запитом у Відділ реєстрації Червоноградської міської ради Львівської області про надання довідки про місце реєстрації громадянки К., та підготувала заяву до суду – в порядку окремого провадження про встановлення факту, що має юридичне значення.

У заяві було вказано, що у трудовій книжці її чоловіка допущено помилку у прізвищі при перекладі з російської мови на українську. Встановлення даного факту необхідне їй для оформлення пенсії у зв’язку з втратою годувальника. Зазначила, що у інших його документах, а саме: паспорті громадянина України, довідці про присвоєння ідентифікаційного номера, свідоцтві про шлюб, пенсійному посвідченні та у свідоцтві про смерть, дане прізвище було вказано вірно.

Громадянка К. зверталась в Сокальське об’єднане управління Пенсійного фонду України Львівської області про призначення їй пенсії у зв’язку з втратою годувальника, однак їй було відмовлено у зв’язку з даними розбіжностями.

Заявниця просила суд задоволити заяву та встановити факт, що має юридичне значення, а саме що – трудова книжка належить її чоловіку.

Відтак, Червоноградський міський суд Львівської області заяву задоволив.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Червоноградському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Червоноград, вул. проспект Шевченка, 21; конт.тел.: (03249) 3-11-33, (03249) 3-17-22.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).