назад
21.03.16

Адвокати із Сумщини вчилися надавати якісну правову допомогу учасникам бойових дій

160321 11

У тренінгу «Правова допомога учасникам бойових дій на Сході України», який відбувся у Києві 18 та 19 березня, взяло участь 50 адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, з усіх регіонів України. Сумщину представляли Валентина Волобуєва, Олексій Назаренко, Анна Кубанова та Вафа Гусейнова.

Тренінг організовано Українською фундацією правової допомоги спільно з Координаційним центром надання правової допомоги за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Протягом двох днів адвокати взяли участь у 9 навчальних модулях з наступних питань: правові аспекти військового діловодства, злочини проти національної безпеки, дезертирство, медичне право, соціальні гарантії учасникам АТО, укладення та припинення контракту, правовий статус добровольців, оформлення статусу учасника бойових дій, трудове та фінансове право.

160321 12

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, адвокат Валентина Волобуєва наголосила, що правова база щодо проблем, з якими стикаються учасники бойових дій на Сході України, тільки починає створюватися, наразі триває розробка законодавства і в роботі з цією категорією клієнтів є дуже багато нюансів, які адвокат має знати та враховувати.

«Тренінг був надзвичайно цікавим та корисним, ми отримали дуже багато нової інформації та значно підвищили свою кваліфікацію в роботі з подібними справами», – зазначила Валентина Волобуєва.

Для використання отриманих знань на практиці у Регіональному центрі планується провести кілька заходів. Зокрема, в рамках тісної співпраці із Інформаційним центром бійців АТО готується проведення лекцій-консультацій з актуальних для бійців питань.