назад

Адвокати-наставники як генератори ідей з підвищення ділової кваліфікації адвокатів

гол

Сьогодні, 13 квітня, у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області відбувся круглий стіл з адвокатами, що співпрацюють з системою БПД, на тему «Адвокати-наставники як генератори ідей з підвищення ділової кваліфікації адвокатів».

Захід провели директор Регіонального центру Василь Овдіюк, а також адвокати-наставники Офісу громадського захисту Юрій Бондар та Дмитро Ляшко.


1


Спершу керівник Регіонального центру роз’яснив присутнім порядок дій адвоката після прийняття доручення центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Василь Овдіюк детально зупинився на питанні конфлікту інтересів, питаннях, пов’язаних з участю у справі іншого захисника, а також прибутті адвоката до відповідного органу.


2

У свою чергу адвокат-наставник Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях Дмитро Ляшко висвітив питання захисту особи під час адміністративного затримання, а також захисту особи, до якої застосовано адміністративний арешт.

Адвокат-наставник Юрій Бондар під час свого виступу роз’яснив питання захисту особи, затриманої за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, вступу у справу на стадії досудового розслідування, вступу у справу на стадії судового провадження, а також участі захисника при проведенні окремої процесуальної дії.

Окрім того, адвокатів проінформували, що у Регіональному центрі з надання БВПД у Рівненській області працює консультаційний пункт Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях. Під час його роботи адвокати-наставники надаватимуть іншим адвокатам консультації та практичні рекомендації з питань тактики захисту в окремих категоріях справ, а особливо при наданні БВПД засудженим громадянам.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).