назад
19.04.16

Адвокати, що надають безоплатну правову допомогу, відвідали тренінг-практикум

DTP pr

Відбувся тренінг-практикум «Захист прав особи в результаті ДТП. Відшкодування збитків, завданих в результаті ДТП» для адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу.

Розібратися у цій непростій темі допоміг адвокат Дмитро Васильович Сакалюк.

 

 

Лектор Дмитро Сакалюк почав практикум з повторення бази: визначення ДТП, його види, а також необхідні дії при ДТП, які має зробити водій. Після цього він перейшов до основних тем розмови.

Їх було три:
– страхування; 
– патрульна поліція; 
– дії адвоката.

Частина про страхування була найоб’ємнішою з усіх. У ході цієї розмови адвокати поговорили про євро протокол, взаємодію зі страховою компанією, строки повідомлення про ДТП, умови виплат та підстави для відмови від виплат. Також лектор перерахував випадки, коли страхова не відшкодовує збитки, та пояснив різницю між двома документами, що учасники ДТП мають подати до страхової винуватця: повідомленням про ДТП та заявою на виплати.

DTP 1

Також обговорили те, як розраховується розмір виплат, які є ліміти на виплати та як вони змінювалися за останні роки. Торкнулися і участі у виплатах Моторного страхового бюро. Торкнулися і прав і обов’язків аварійних комісарів.

Після цього говорили про патрульних та їхні права. Лектор розказав про те, які документи вони складають, які помилки найчастіше зустрічаються у протоколах, і що треба знати, щоб уникнути або виправити їх пізніше. Перерахував також ознаки, за наявності яких патрульні мають право перевірити учасника ДТП на алкогольне чи наркотичне сп’яніння. Окремо зупинилися і на експертних дослідженнях, які проводять, і тому, як вони можуть доповнити картину ДТП.

Протягом усієї зустрічі Дмитро Сакалюк ілюстрував те, про що говорив, прикладами з власної адвокатської практики, і пояснював, як він діяв у тій чи іншій ситуацій. Та наприкінці зустрічі він окремо проговорив необхідні дії адвоката у подібних справах.

DTP 2

Загалом адвокати на тренінгу-практикумі працювали більше трьох годин: піднята тема викликала велику цікавість присутніх, і вони активно долучилися до роботи, пропонуючи на розгляд відомі їм випадки подібних справ і обговорюючи те, як найкраще було би їх вирішити.

DTP 4DTP 5DTP 6DTP 7DTP 8