назад

Адвокати, що надають безоплатну вторинну правову допомогу, насамперед, наші надійні партнери

96 квітня 2018 року відбувся семінар з адвокатами, які співпрацюють з Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги на тему: Правове забезпечення захисту прав споживачів. Судовий захист прав споживачів. Особливості застосування компенсації та реституції Європейським судом з прав людини з метою захисту права власності. Правові засади прав споживача у сфері електронної торгівлі.

       Доповідала по зазначеним темам член Національної Асоціації Адвокатів України, заступник голови комісії з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги Ради адвокатів Запорізької області  Ольга Зарютіна. Під час заходу правник поділилася практичним досвідом та відповіла на чисельні питання, що стосувалися очікуваних змін у законодавстві щодо захисту прав споживачів, досудового врегулювання спорів, обрання способу захисту справ споживачів в суді, умов ефективного захисту прав споживачів під час розгляду справи в суді, споживчих кредитів і особливості їх укладення, та як убезпечити себе під час отримання неякісних медичних послуг. Ці та інші питання стали предметом жвавого обговорення адвокатами під час семінару.

       Адвокатам, які пройшли 9 конкурс відбору адвокатів для надання безоплатної вторинної правової допомоги і щойно уклали контракти, надана практична допомога в питаннях застосування стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги та порядку подання актів під час звітування.1

       Користуючись нагодою, директор Перший запорізький місцевий центр з надання БВПД  Ольга Бородіна та головний бухгалтер Світлана Самборська відзвітували про кошти, виділені та витрачені на оплату послуг та відшкодування витрат адвокатам, пов’язаних з наданням ними безоплатної вторинної правової допомоги, окреслили перспективи вирішення цього питання.

Адвокати, що взяли участь у заході, через анонімні анкети висловили свої враження від семінару та висловили побажання щодо подальших тем, актуальних для обговорення в майбутньому.

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Перший запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – адреса: м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 2-й поверх, телефон: (061) 764-60-77, електронна пошта:  zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua