назад
09.07.18

Адвокати системи БПД допомогли киянину довести своє батьківство та встановити право піклування над сином

family_four_members_hands.jpgРодина — то невичерпне джерело наснаги, любові та батьківських обов’язків. І кожна сім’я докладає зусиль, аби не всохло родове дерево, бо “Без роду нема народу”, так киянин Володимир тривалий період часу не мав змоги бачитися та виховувати свою дитину. Він звернувся до Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з проханням допомогти йому проживати разом із своєю дитиною.

Під час надання консультації співробітниками Центру з’ясувалося, що громадянин Володимир зі своєю дружиною перебували у цивільному шлюбі, в якому народилася дитина. Відносини цивільного подружжя значно погіршилися, дружина почала зловживати алкогольними напоями, ніде не працювала, що спричиняло постійні сварки, які, в свою чергу, негативно впливали на дитину. Після чергової сварки подружжя розійшлося. Відтоді батько не міг виховувати свого сина, оскільки дружина забороняла йому бачитися з ним.

Володимир намагався домовитися з дружиною про зустріч із сином, але завжди отримував відмову. Під час останньої розмови із своєю колишньою цивільною дружиною клієнт центру з’ясував, що в свідоцтві про народження батьком його сина записаний зовсім інший чоловік. Саме після цієї новини Володимир прийняв рішення про залучення до справи професіоналів.

Адвокати Тетяна Каленська та Ірина Подкопаєва, діючи за дорученнями Центру, зібрали всі необхідні докази, склали необхідні документи та передали до судів, в яких слухалися справи. Тривав довгий процес, але все вирішилося на користь батька.

Так, рішенням Дніпровського районного суду було визнано Володимира батьком дитини і змінено прізвище та ім’я по-батькові. Службою у справах дітей Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації було складено висновок про доцільність повернення малолітнього сина в біологічну родину на виховання в сім’ю батька Володимира. В подальшому рішенням Деснянського районного суду було позбавлено матір батьківських прав, було доведено, що мати недбало відносилася до виховання сина та зловживала алкогольними напоями. Також рішенням Деснянського районного суду вирішилося питання про стягнення з матері аліментів на дитину.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: пр-т Науки, 24/2
Телефон: 068-486-61-33
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).