назад

Адвокати системи БПД захищають права своїх клієнтів у Європейському суді з прав людини

Litvinec

Звернення до Європейського суду з справ людини (ЄСПЛ) є одним із способів захисту та контролю за реалізацією Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.


Приблизно 70 % заяв, що надходять до ЄСПЛ повертають авторам по різним причинам. Серед яких неналежне оформлення, порушення строків подання, невідповідність вимогам і критеріям та інші підстави, які дозволяють на першому етапі відсіяти більшість поданих заяв.
Запорізький адвокат Юрій Литвинець, який здійснює захист у кримінальній справі за дорученням, наприкінці 2015 року звертався до органів прокуратури України та судових установ України щодо звільнення його клієнтки з-під варти через відсутність законних підстав для продовження її утримання в СІЗО. Але захисником було отримано відмову.
Використавши всі засоби національного захисту, жінка, через свого адвоката у січні 2016 року, звернулась до Європейського суду з прав людини із відповідною заявою. Dokyment
Високий професіоналізм, самовідданість, наполегливість та послідовність під час захисту, допомогли адвокату Юрію Литвинцю , домогтись прийняття до розгляду Європейським судом з прав людини заяви його підзахисної, про що Секретар Суду повідомив адвоката листом від 29.09.2016р.
Незалежно від отриманого результату з ЄСПЛ, саме звернення до цієї інстанції – вже велика справа та перемога. Можливо, це перемога над самим собою, бо треба наважитися і повірити, що ваша заява нарешті буде почута в далекому Стразбурзі, а адвокатом забезпечена належна реалізація права на захист та використані усі можливі його засоби.
Безумовно, шлях до Європейського суду з прав людини нелегкий та довгий і ми бажаємо адвокату Юрію Литвинцю успіху, вдалого вирішення справи та підвищення авторитету інституту захисту, в тому числі, в системі надання безоплатної правової допомоги.
 

Нагадуємо, що для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звернутися до Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:
пр. Соборний, буд.77, 2-й поверх
м. Запоріжжя, 69002
Режим роботи: з 8-00 до 17-00. 
Вихідні дні: субота, неділя
Телефон: тел. (061) 764-60-77,
електронна пошта:
zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua.