назад

44444


27 квітня у Запоріжжі та 28 квітня у Мелітополі пройшли тренінги «Захист прав внутрішньо переміщених осіб. Проблемні питання надання первинної та вторинної правової допомоги» для адвокатів системи БПД, працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги, які було організовано та проведено громадською організацією «КримSOS Запоріжжя».

       Питання, що стосувалися законодавчого регулювання захисту прав внутрішньо переміщених осіб, були висвітлено радником з питань ВПО Мінсоцполітики в Запорізькій області Анастасією Перепелицею, юристом Запорізького офісу «КримSOS» Юлією Берлінер та координатором ГО Наталією Опенко, юристом Данської ради у справах біженців в Україна Олесею Винецькою.

      33333 Адвокати, що співпрацюють з центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги вирішували практичні завдання на тему: Соціальні та трудові права ВПО. Під час тренінгу було розглянуто питання сімейного характеру: підтвердження фактів народження/смерті, стягнення аліментів тощо. Особливу увагу було приділено особливості вчинення правочинів щодо майна, яке розташоване в зоні проведення АТО та у Криму та відшкодуванню збитків за знищене майно в зоні АТО.  Цікавою правозахисникам була тема щодо вичерпання заходів національного захисту для захисту прав внутрішньо переміщених осіб на міжнародному рівні.55555

       По закінченні тренінгу у Мелітополі, з учасниками заходу, адвокатами, що обслуговують територію Мелітопольського та Бердянського районів, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Олена Усова та заступник начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Регіонального центру Тетяна Прядко (за допомогою Skype-зв`язку) провели робочу зустріч з обговорення питань взаємодії в сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Відтепер за роз’ясненнями та консультаціями з правових питань можна звертатися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

у Запорізькій області:

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя
– телефон: (061) 224-44-50

– електронна пошта:  office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

 у Донецькій області:

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь
– телефон: (099) 768-25-67

– електронна пошта:  office.donetsk@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103