назад
21.03.16

Адвокати задоволені співпрацею із Шосткинським місцевим центром

    160321 31   У Шосткинському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги 18 березня відбулася робоча зустріч з адвокатами, які надають безоплатну правову допомогу.

      Захід розпочав начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Павло Єлькін, який розповів про дотримання адвокатами стандартів якості, видачу доручень в Шосткинському місцевому центрі. 

Головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Тетяна Корх запропонувала адвокатам анонімно заповнити анкети для виявлення та вирішення проблем системи надання БВПД.

Запрошені адвокати прийняли активну участь в обговоренні питань анкети, дискутували, ставили запитання, ділились власним досвідом.

За підсумками зустрічі визначено ряд запитань, що потребують уточнення та доопрацювання. Приємно, що адвокати схвально відгукувалися про розвиток системи безоплатної правової допомоги, а також зазначали, що їм комфортно співпрацювати як з Регіональним, так і місцевим центрами.

Радує, що все більше адвокатів виявляють бажання співпрацювати з системою безоплатної правової допомоги. Того ж дня, 18 березня, директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма, начальник відділу роботи з адвокатами місцевого центру Павло Єлькін, головний спеціаліст Тетяна Корх зустрілися з Дмитром Шпаком – адвокатом, що бажає надавати безоплатну правову допомогу.

Мова йшла про порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, вимоги до професійного рівня адвокатів та переваги співпраці з центром.

В ході зустрічі Павло Єлькін зазначив, що особливістю роботи системи безоплатної правової допомоги є те, що держава не втручається у правову діяльність адвокатів, участь кожного адвоката є добровільною, умови та режим роботи є гнучкими, адвокат може визначати обсяги свого навантаження, територію, на якій готовий працювати.

Микола Гудіма розповів про показники роботи Шосткинського місцевого центру та особливості співпраці з адвокатами в цивільних та адміністративних справах.