назад

Адвокати Запорізької області прослухали семінар «Забезпечення вступу до системи БВПД»

1 SAM 0842

Два дні поспіль, 23 та 24 лютого 2016 року, тривав семінар для адвокатів системи безоплатної правової допомоги на тему «Забезпечення вступу до системи БВПД, надання методичних рекомендацій адвокатам 7 та 8 конкурсу».

 

Семінар організовано і проведено  працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області з метою надання адвокатам, які тільки розпочинають працювати в системі,  роз’яснень щодо організації роботи центрів із забезпечення надання правової допомоги у кримінальному, адміністративному та цивільному процесах, а також методичних рекомендацій щодо видачі доручень і порядку та методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу». 

На початку семінару до учасників  з вітальною промовою звернувся директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Наливайко Павло Іванович,

nalyvajko

який закликав адвокатів до плідної співпраці і побажав вдалого старту в системі БПД.

Також з вітальним словом виступив керівник ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Олексій Біленко,

Bilenko

який також є адвокатом системи БПД від початку відкриття центру у 2013 році, і обізнаний з  нюансами роботи системи на практиці.

Володимир Антонцев – начальник відділу організації надання БВПД Регіонального центру розповів присутнім про організацію надання БВПД у кримінальному провадженні: порядок розподілу чергувань, забезпечення  видачі доручень, скасування доручень тощо.

Antoncev

Значна частина семінару була присвячена організації надання БВПД у місцевих центрах, і таким чином, у цивільному та адміністративному процесах, а також взаємодії Регіонального та місцевих центрів. До уваги адвокатів були доповіді директорів Першого запорізького місцевого центру Ольги Бородіної

Borodina

і Другого запорізького місцевого центру з надання БВПД Сергія Вітька. Директори місцевих центрів відповіли на численні питання адвокатів щодо роботи у цьому напрямку. 

Після перерви на  адвокатів чекала найбільш очікувана ними частина семінару, присвячена Порядку та методиці обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, яку наочно і максимально детально продемонстрував начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів – менеджер з якості – Олександр Гришин. До того ж він наголосив на тому, що адвокати системи БПД повинні дотримуватись стандартів якості у кримінальному процесі і відповів на всі питання з цієї теми.

Сподіваємось, що семінар пройшов на користь адвокатам, вони отримали максимальні відповіді на всі свої питання, і врахують методичні рекомендації наших фахівців під час своєї роботи.

2 SAM 0840 

3 SAM 0831

4 SAM 0830

Last

P.S.  Cемінар було проведено у свіжо відремонтованому конферец-залі Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області, що знаходиться за адресою: м.Запоріжжя, пр. Леніна, 77, 8 поверх. І принагідно звертаємо увагу адвокатів: у приміщенні Регіонального центру, а також місцевих центрів з надання БВПД, є спеціальні кімнати для роботи адвокатів, у тому числі для проведення  конфіденційних побачень з клієнтами, облаштовані комп’ютерною технікою з підключенням до мережі Інтернет та телефонним зв’язком. Про це більш докладно і з фото кімнат для адвокатів у наступній інформації.

Р.Р.S. Дивіться наші новини на веб-сайті Регіонального центру та на сторінках Регіонального та місцевих центрів у мережі Facebook.