назад
17.08.17

Аграріям Кременчуцького району – про мобільні пункти доступу до правової допомоги

20930409 476968736018452 2070629533 o

16 серпня у Кременчуцькій районній державній адміністрації відбувся семінар-практикум щодо можливих механізмів захисту аграріїв від рейдерських захоплень земель і врожаю та інформування про наявні можливості захисту їх прав на орендовані земельні ділянки та корпоративних прав. Серед його учасників – фахівці системи БПД Полтавщини.

Захід проводився в рамках Всеукраїнської кампанії за дорученням Міністра юстиції України. Його організаторами стали райдержадміністрація, Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області, Регіональний та Кременчуцький місцевий центри з надання безоплатної правової допомоги у Полтавській області. Захід відбувся під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Тютюнника  за участі заступника голови райдержадміністрації Євгенія Колесника, в.о. директора Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД Ірини Пушкаревської, начальника відділу правопросвітництва МЦ Світлани Терещенко, головного спеціаліста Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Тетяни В’юн, голів сільських рад та об’єднаних територіальних громад, аграріїв Кременчуцького району.

Учасники семінару дізналися про створення  оперативних штабів захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів, зокрема і в Полтавській області. Основною метою штабу є сприяння забезпеченню координації дій державних органів з питань захисту агровиробників, посилення протидії незаконному захопленню землі та врожаю, протидії порушення земельного законодавства та підготовки відповідних пропозицій щодо формування і реалізації державної політики та реалізація на регіональному рівні комплексу заходів щодо захисту прав агровиробників. Також, антирейдерські штаби будуть займатись правовою освітою населення та аграріїв.20904523 476968709351788 484876741 o

«Працівники центру та бюро правової допомоги надаватимуть консультації громадянам щодо земельних прав, механізмів їх реалізації та захисту, поширюватимуть буклети, в яких будуть контакти регіональних антирейдерських штабів та поради, як треба діяти у випадку рейдерської атаки.», – повідомила Ірина Пушкаревська.

Нагадуємо, що скористатися своїм правом на безоплатну  правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.