назад

14906834 1180244108687842 9188032119997346624 n

Наприкінці жовтня 2016 року начальник відділу правової інформації та консультацій Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Юрій Франків взяв участь у тренінгу на тему: “Які зміни потрібно внести у статут громадської організації до кінця 2016 року, щоб не втратити статус неприбутковості”, організатором якого виступила Тернопільська Молодіжна Міська Рада. У заході також взяли участь експерти з Українського незалежного центру політичних досліджень.

Під час тренінгу учасники дізналися, що згідно із п. 8 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. № 440  на відповідність підпункту 133.4.5 пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України за результатами розгляду реєстраційної заяви та документів, що додаються до неї, протягом 14 календарних днів з дня їх отримання контролюючим органом приймається рішення про:

– включення, повторне включення, відмову у включенні неприбуткової організації до Реєстру;

– виключення неприбуткової організації з Реєстру;

– зміну ознаки неприбутковості.

Учасників проінформували, що прийняття рішення про внесення до Реєстру та присвоєння ознаки неприбуткових установ та організацій відбувається після розгляду територіальним органом ДФС за місцем знаходження такої організації. Для цього необхідно надати пакет документів, який включає заяву за формою 1-РН та копії установчих документів, зареєстрованих згідно із  чинним законодавством в органах державної реєстрації.

Юрій Франків ознайомив присутніх із системою безоплатної правової допомоги та довів до відома учасників про можливість подачі пакету документів для внесення змін у статути громадських організацій безпосередньо в Тернопільському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги та про право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу.

Працівник місцевого центру залишив друковані матеріали для подальшого поширення інформації про систему безоплатної правової допомоги та повідомив присутнім, що при порушенні своїх прав вони можуть звернутися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7 з відповідним зверненням та отримати кваліфіковану юридичну допомогу, або зателефонувавши за номером телефону: (0352) 52 15 20.

В області працює три місцеві центри з надання БВПД та чотирнадцять бюро правової допомоги. Їх контакти можна переглянути тут:  

Тернопільський місцевий центр;

Кременецький місцевий центр;

Чортківський місцевий центр.

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А так само дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.