назад

Активізація БПД у сільській місцевості

2017 05 13M110 травня 2017 року мешканці села Костинці Сторожинецького району Чернівецької області мали можливість отримати правові консультації та роз’яснення під час роботи виїзного консультаційного пункту, що функціонував на базі Костинецької сільської ради.

Консультування громадян, зокрема з питань соціального забезпечення, цивільного та земельного права провела головний спеціаліст Сторожинецького бюро правової допомоги Марина Ірініч.

Такі ж консультації мешканці села Костинці зможуть отримувати дистанційно, адже за попередньою домовленістю із сільським головою на базі сільської ради погоджено створити дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, який функціонуватиме на постійній основі та за визначеним графіком.

Завдяки цьому отримати правові послуги зможуть громадяни, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин не мають можливості безпосередньо звернутись до місцевого центру або до бюро правової допомоги.

2017 05 13M2Крім того, Марина Ірініч приділила увагу правопросвітницькій роботі серед мешканців с. Костинці. Так, для учнів старших класів Костинецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів фахівець Сторожинецького бюро правоовї допомоги провела урок на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх та відповідальність батьків за злочин скоєний малолітніми, неповнолітніми дітьми».

В рамках цієї теми учні отримали відповіді на питання, якими цікавилися найбільше, зокрема щодо відповідальності батьків за знищення чи пошкодження майна малолітніми, неповнолітніми дітьми, каральних заходів впливу, що застосовуються до неповнолітніх, порядку відбування покарання такими особами тощо.

Крім цього, Марина Ірініч провела інформування серед адміністрації та вчителів школи, яким розповіла про те, як функціонує система безоплатної правової допомоги в регіоні, які завдання та напрямки роботи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правої допомоги та бюро правової допомоги, в якому порядку та кому надаються безоплатні правові послуги.

Такою ж інформацією фахівець Сторожинецького бюро правової допомоги поділилась з працівниками сільської ради, бібліотеки та амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Костинці під час зустрічі в цих закладах. Там же відбулись робочі перемовини щодо створення на базі зазначених структур дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

Довідково! Звернутися до фахівців Сторожинецького бюро правової допомоги можна за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а. Контактний телефон: (0 3735) 2 28 99. Для з’єднання за допомогою Skype-зв’язку набирайте: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або «storozhynetske@legalaid.cv.ua».